EM-140527-Half3-Cover 14 01A (3)

 

Half 3 nummer 14 heeft een Limburgs accent. In het hoofdartikel staat de fenomenale Willy Brokamp centraal. Verderop vindt u een artikel met Bop Jongen, 87 jaar en volgens eigen zeggen ‘een vriend van Franz Beckenbauer’ die ons meeneemt door de geschiedenis van Fortuna ’54. Maar het blijft natuurlijk niet bij onze meest zuidelijke provincie. Hieronder de inhoud van al weer onze veertiende editie.

  • ‘Van nature vrij lui’

De jaren zestig en zeventig brachten onomstotelijk de meest intrigerende voetbalpersoonlijkheden voort. Een van hen is de Limburgse vedette Willy Brokamp, die echter ook weerbarstig was en uitblonk in lamlendigheid. Iemand die bijvoorbeeld zijn voetbalschoenen vergat mee te nemen bij een belangrijke uitwedstrijd, 300 kilometer verwijderd van Maastricht. Iemand die een hekel had aan lopen. Maar Brokamp liep jaren ná zijn carrière wel een marathon.

  • Een koekje van eigen deeg

Spreek ze erop aan en nog steeds is het gejeremieer niet van de lucht. Ajax verloor de afscheidswedstrijd van Johan Cruijff in 1978 tegen Bayern München met 0-8. Het was allemaal de schuld van ‘die Duitsers’ die ‘met het schuim op de bek speelden’. Maar wie in de geschiedenis duikt én de wedstrijd analyseert, komt tot een geheel andere conclusie.

  • De goddelijke dandy

Ricardo Zamora was de beste doelman ter wereld vóór de Tweede Wereldoorlog. Half 3 portretteert deze controversiële keeper die de wereld twintig jaar lang fascineerde

  • Een dodelijk schot

Agostino di Bartolomei was een kind van AS Roma. Zijn grote dag brak aan toen hij op 30 mei 1984 als aanvoerder op het veld stond bij de Europa Cup-finale van zijn club tegen Liverpool. Roma verloor. In de tien jaar die volgden ging veel mis voor Ago. Tot hij op de dag af tien jaar na die dramatische eindstrijd nog eenmaal raak schoot.

Verder:

  • De avonturen van Bop Jongen en Fortuna ‘54
  • In de ‘Blinde Terugkeek’: Fort Lauderdale Strikers – New York Cosmos
  • Het favoriete elftal van Aad de Mos: “We zijn allemaal in de maling genomen door het dogma van Cruijff”
  • Amerika verslaat Engeland op het WK 1950 door een doelpunt van een Haïtiaan

Half 3 nummer 14 is vanaf 27 juni leverbaar maar al voordien te bestellen.

Indien u dit vóór 20 juni doet, betaalt u geen verzendkosten.