EM Half3 Cover Editie 13 voorzijde

 

In het 13de nummer van Half 3

 

Het leed van Jan van Beveren

Vijftien jaar lang was Jan van Beveren onomstreden de beste keeper van Nederland. Maar op een WK speelde hij nooit. Tot aan zijn dood in 2011 hield de doelman vol dat hij volledig in balans was met het verleden. Zij die hem van nabij meemaakten, weten wel beter: het tragische verhaal van een talentvolle topper die tot een treurende tobber werd.

De winnende nummer 14

In Nederland weten we maar al te goed dat ‘wij’ een nummer 14 hadden die uiteindelijk het WK niet won. Italië had een nummer 14 die dat wel lukte: de onvergetelijke creatieve breker Marco Tardelli. Half 3’s Roberto Pennino sprak met hem.

Operatie Passarella

Stel je bent net geopereerd aan je voeten. Midden in de nacht speelt Argentinië op het WK 1978 met je grote favoriet Daniel Passarella. En jij mag van je ouders niet kijken. Dat vraagt om een list.

Replay (deel 2)

In de twaalfde editie van Half 3 startte Roberto Pennino met Replay, de alternatieve WK-finale van 1974. Hoe loopt het af? Mogen Franz Beckenbauer en Johan Cruijff na hun rode kaart nu wél of níet meedoen in de tweede finale? En welke onbezongen held grijpt de hoofdrol.

Verder:

  • Wie was de beste WK-keeper?
  • De Marrakech Express: Just Fontaine scoorde in 1958 dertien doelpunten op geleende schoenen
  • Vliegende kiwi’s: het verhaal van Nieuw-Zeeland op het WK 1982
  • De teen van Casillas: herbeleef de WK-finale van 2010 aan de hand van het tv-commentaar
  • En tot slot een WK-quiz met mooie prijzen

Het 13de nummer van Half 3 is vanaf 25 april verkrijgbaar maar voordien al te reserveren.